2012. január 24., kedd

Ki a hülye?

Ami most aktuális beszédtéma lehet a kritika színtérén, az mindenképpen Nicki Minaj legújabb, 'Stupid Hoe' című videoklipje. Csupán néhány napja jelent meg, de már közel 8 milliós nézettséget számol, viszont folyamatosan növekszik azok száma, akik leszavazzák, mint azoké, akik megszánták egy lájkkal. Ha azt vesszük, hogy a rapper hatalmas támogatottsággal bír, levonhatjuk a következtetést, hogy ennek a klipnek valami borzalmasnak kell lennie, ha már a rajongók sem vállalják fel...

Nicki Minaj belelépett a futóhomokba, és ami a legrosszabb, bepánikolt, amitől csak még mélyebbre süllyed. (Végre tanultam valami hétköznapokban is használhatót Bear Grylls-től.) A 'Stupid Hoe' valami olyasmit jelent magyarul, hogy 'Hülye ellenség'. Tudni kell, hogy közte és Lil'Kim között már régóta folyik a harc. Erre még rájön a sok támogató mellé járó sok utáló is, és lám-lám, a kemény rapper lélek sem tudja megemészteni a túl sok negatív energiát. Mi pedig hallgathatjuk a dalokat a sok buta ellenségről, ami pedig hamar unalmassá válik. Ez más előadókkal is gyakran előfordul, hallgatóként eljutunk a végén odáig, hogy többet hallunk az utálókról az előadó szájából, mint amennyit a bizonyos ellenségtől.


Nicki Minaj szépen formálja szavait, de általában több tucattal sem képes sok értelmes gondolatot átadni. Engesztelésül viszont, kimagaslóan egyéni stílusban szólal meg. Magáról a dalról az a véleményem, hogy nem volna rossz, ha futna alatta valami dallam is.

A klip. El kell mondjam, én azon lepődtem meg, hogy most az emberek ezen meglepődtek. Talán csak azért rosszabb a korábbiaknál, mert nem volt egyszerre ennyi gagyiság egy klipjében. Lady Gaga klipjeiben sokszor szép dolgokat csúfítanak, Nicki Minaj klipjeiben pedig sokszor csúf dolgokat szépítenek. (De remélhetőleg most már azok is csúnyának látják mű popsiját, akiknek eddig tetszett.) A klip egy nagy rakás gagyi, sok pénzből. Egyszer is fölösleges megnézni. Kíváncsi leszek, ez hatással lesz-e karrierjére. Mindezek ellenére tehetséges rappernek tartom. 

Nicki Minaj második nagylemeze április 3-án jelenik meg, 'Pink Friday: ROMAN RELOADED' címmel, az első, 'Pink Friday' folytatásaként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése