2011. szeptember 22., csütörtök

"Minden évben új album?" - Rihanna ősszel vadonatúj lemezzel jelentekezik

Rihanna eredetileg a "Loud" újra-megjelentetésén dolgozott, nemrég viszont bejelentette, inkább egy teljesen új albummal lepi meg rajongóit. Ügyes húzás! Jön az ősz, közeleg a tél, vagyis a zeneipar legforgalmasabb szezonja, hiszen egy (Rihanna) cédé mindig jó ajándék karácsonyra!

A hatodik Rihanna lemez még idén megjelenik, állítólag még ősszel, az első kislemeze pedig,  ha minden igaz már most csütörtökön meg is érkezik, a korábban tervezett október 11. helyett! A pletykák szerint a dal, a "Loud" egyik lemaradt darabja.

Ez lesz Rihanna 6. lemeze 6 éven belül. A "minden évben egy album" vitatéma pedig a hír kapcsán újból előbukkant. A rossz nyelvek szerint, a sietség amiatt lehet, hogy Beyoncé újból hosszú időre szabadságolta magát a pályáról...

Tényleg az az okosabb, amikor egy előadó több éveket vár két album között? Mint például Jennifer Lopez, Beyoncé Knowles, Kelly Rowland és a többiek, akik arra alapoznak, hogy a várakozás értékesebbé varázsolja lemezeiket, vagy pedig Rihanna csinálja jól, aki azzal biztosítja be magát, hogy nem engedi, hogy egy percre is kiessen a köztudatból? 

Én azon az oldalon állok, hogy amit ma megtehetsz... Egyrészt ezáltal valamiféle hűséget sugároz az előadó saját rajongói felé, és nem hagyja őket elkószálni másfelé. Másrészt pedig, ha idén nem sikerül egy lemez, a másik majd sikerül jövőre. Rihanna karrierjét a mai napig Britney Spears karrierjéhez hasonlítom, aki szintén az "évente új album" elv alapján működött. Christina Aguilera ezzel egy időben mindig ücsörgött az új lemezeken. Az eredmény pedig egyértelmű. Azok az előadók, akiknek évekre van szükségük, gyakran átgondoltabb lemezzel is jelentkeznek, viszont a siker sokkal inkább azoknak az ölében landol, akik nem hagyták az érdeklődést szunnyadni. Lehet, hogy "minden évben új album"-al csak azok tudnak élni, akik sokkal inkább élnek segítségből, mint magukból, de ebben a túlzsúfolt zeneiparban lehet, hogy jobb ragaszkodni a már betermelt ismertséghez. Nektek mi a véleményetek?

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Jézusom, tök véletlen kiszedtem innen a megjegyzésedet, és nem tudom visszacsinálni, pedig csak meg akartam nézni, hogy válaszoljak. Rendesen elbénáztam. BOCSI!! Sajnálom, mert pont azt akartam írni, hogy kiadó szerint még nem vizsgáltam a dolgot, ezért ez eddig így nem tűnt fel nekem.

    VálaszTörlés