2012. március 3., szombat

Mire számthatunk Solange-tól?

Solange Knowles legutóbbi lemeze három éve (Sol-Angel and the Hadley St. Dreams, 2008) jelent meg. Ígéretes volt és stílusos. A dallamok azonban mégsem tapadtak úgy, ahogy kellett volna. Aztán Solange az elmúlt évek alatt rájött, milyen jól mutat a DJ pult mögött, nemrégiben pedig még egy modellcég is leszerződtette. Sajátos ízlésből nincs hiány, az egyszer biztos, még ha a stílus majmolás soha nem is lesz önmagában elengedő ahhoz, hogy zeneileg is a fekete-bőrű jazz nagyasszonyok közé soroljuk. A szemnek továbbá mindenképp meggyőző lehet saját blogja is, ahol szebbnél szebb fotókat láthatunk arról, milyen kreatívan tölti ki gazdag életének mindennapjait, fiával és újdonsült barátjával, akit elképzelhető, hogy nővére klipforgatásán ismert meg (Beyoncé 'Party' című klipjének rendezője). Tehát nézni mindenképp nagyon-nagyon jó, de vajon hallgatni is? Következő lemezét ez évre ígérik, a V magazinnak elárulta, mire számíthatunk...

"Sok dal szól a szexről. Azok a fajta zenék, amiket felteszel, amikor a pasid átjön, vagy amikor a csajoddal vagy. Vannak dalok rajta, amik kedvet csinálnak a tánchoz, mert nagyjából végigbuliztuk a felvételeket, nagyon jó."

"Inspirációim az albumhoz Jimmy Jam és Terry Lewis voltak, nem csak a tipikus Janet és Prince dolgaik, de az SOS Band és a Chaka Khan cuccok is. Eleinte a dalok nagyon sötét hangulatúak voltak, mert volt egy olyan érzésem, hogy meg fogok halni. Pánik rohamaim és kitöréseim voltak." A csapat rájött, hogy a ház, amit a felvételekhez kibéreltek Santa Barbarán rossz légkört adott, ezért visszatelepültek L.A.-be. "Sosem hittem igazán a kísértetekben, ezért azt gondoltam, velem van a probléma. De most már hiszem, valami kísértett volt ott."

"Egész életemben úton voltam, 13 éves korom óta, sőt még azután is, hogy a fiam megszületett; ő is velem tartott. Most, hogy iskolába jár, ez külön szervezést igényel, mert otthon kell lennünk, az idő alatt. Ennyire letelepedni, nagyon idegen dolog számomra."

Solange saját maga adja ki következő lemezét. "Nincs szükségem senkire, hogy azt mondja nekem 'ez nem elég jó', vagy valakire, aki más nézőpontot képvisel, és azt mondja 'ez nagyon furcsa'. Vagyok annyira szerencsés, hogy olyan régóta mozgok ebben az iparban, hogy pontosan tudom, hogyan működik. Nem olyan nehéz. Ez nem rakéta tudomány."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése